Tuńczyk, seler i coś jeszcze, czyli sałatka w szklance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler konserwowy

    1 słoik
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • jajko

    3 szt
  • pieczarki marynowane

    250 g
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tuńczyk, seler i coś jeszcze, czyli sałatka w szklance  foto
Na dnie szklanek układamy warstwę z odcedzonego i pokrojonego selera, po czym nakładamy rozdrobnionego tuńczyka.
Krok 2 - Tuńczyk, seler i coś jeszcze, czyli sałatka w szklance  foto
Na ryby dajemy odcedzoną fasolkę i pokrojone jaja ugotowane na twardo. Następnie odcedzony groszek i pokrojone grzybki.
Krok 3 - Tuńczyk, seler i coś jeszcze, czyli sałatka w szklance  foto
Majonez łączymy z jogurtem, musztardą i przyprawami.
Krok 4 - Tuńczyk, seler i coś jeszcze, czyli sałatka w szklance  foto
Gotową sałatkę zalewamy sosem.
Krok 5 - Tuńczyk, seler i coś jeszcze, czyli sałatka w szklance  foto
Przed podaniem należy przez kilka godzin schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 06.10.2018 08:22
Pięknie
justynkag 19.04.2016 22:42
Super podane
Katarzyna59 19.04.2016 20:49
Pychotka!!!
cukiereczek 19.04.2016 17:41
ciekawa sałatka
Beatris 19.04.2016 17:09
Apetyczna sałatka:)
Maridka19 19.04.2016 15:59
Lubimy takie sałatki to tego super podane :)
joannaa24 19.04.2016 15:49
Super sałatka
Agnieszka-87-25 19.04.2016 15:18
super mniam
Aleksandra/Olcia 19.04.2016 14:40
idealna na domowe przyjęcie
AZgotuj 19.04.2016 14:11
lubię takie podanie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat