Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 1 sztuka
pomidor 2 sztuka
ogórek małosolny 4 sztuka
przyprawy
cebula 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Do wykonania sałatki z tuńczykiem w sosie własnym niezbędne są składniki: pomidory, ogórki małosolne, cebula, przyprawy i oczywiście tuńczyk w roli głównej.
Krok 1 - Tuńczyk pod pierzynką foto
2
Pierwszym krokiem sałatki jest odsączenie tuńczyka z wody i rozdrobnieniem go widelcem. Następnie przekładamy go do przezroczystej miseczki.
Krok 2 - Tuńczyk pod pierzynką foto
3
Pomidorki myjemy, kroimy na nieduże kawałki i układamy kolejną warstwę w miseczce.
Krok 3 - Tuńczyk pod pierzynką foto
4
W ostatnim etapie pokrojoną cebulkę układamy na górnej warstwie . Całość posypujemy pieprzem.Smacznego!!
Krok 4 - Tuńczyk pod pierzynką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.03.2013 07:24
Tuńczyk wspaniały :)
Kasnaj 08.02.2013 18:49
Pychota :)
Dorian 08.02.2013 12:27
super
gacopierz23 26.01.2013 21:50
dobre
Konczi 03.09.2012 15:27
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak