Tuńczyk pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuka
  • ogórek małosolny

    4 sztuka
  • przyprawy

  • cebula

    2 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tuńczyk pod pierzynką foto
Do wykonania sałatki z tuńczykiem w sosie własnym niezbędne są składniki: pomidory, ogórki małosolne, cebula, przyprawy i oczywiście tuńczyk w roli głównej.
Krok 2 - Tuńczyk pod pierzynką foto
Pierwszym krokiem sałatki jest odsączenie tuńczyka z wody i rozdrobnieniem go widelcem. Następnie przekładamy go do przezroczystej miseczki.
Krok 3 - Tuńczyk pod pierzynką foto
Pomidorki myjemy, kroimy na nieduże kawałki i układamy kolejną warstwę w miseczce.
Krok 4 - Tuńczyk pod pierzynką foto
W ostatnim etapie pokrojoną cebulkę układamy na górnej warstwie . Całość posypujemy pieprzem.Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 13.03.2013 07:24
Tuńczyk wspaniały :)
Kasnaj 08.02.2013 18:49
Pychota :)
Dorian 08.02.2013 12:27
super
gacopierz23 26.01.2013 21:50
dobre
Konczi 03.09.2012 15:27
mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat