Tuńczyk pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    2 kawałki
  • masło

    2 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sok z cytryny

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tuńczyk pieczony foto
Masło mieszamy z przyprawami, wkładamy do lodówki, żeby było twarde.
Krok 2 - Tuńczyk pieczony foto
Na tuńczyku kładziemy kawałeczki masła.
Krok 3 - Tuńczyk pieczony foto
Tak przygotowanego tuńczyka kładziemy na folii aluminiowej i szczelnie zamykamy ( Ja dostałam w sklepie specjalne woreczki do pieczenia ryb).
Krok 4 - Tuńczyk pieczony foto
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_sl 02.02.2014 15:50
Uwielbiam tuńczyka w takim wydaniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat