Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk pieczony

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 2 kawałki
masło 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
sól
Papryka ostra mielona Prymat
sok z cytryny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk pieczony

Kroki postępowania

1
Masło mieszamy z przyprawami, wkładamy do lodówki, żeby było twarde.
Krok 1 - Tuńczyk pieczony foto
2
Na tuńczyku kładziemy kawałeczki masła.
Krok 2 - Tuńczyk pieczony foto
3
Tak przygotowanego tuńczyka kładziemy na folii aluminiowej i szczelnie zamykamy ( Ja dostałam w sklepie specjalne woreczki do pieczenia ryb).
Krok 3 - Tuńczyk pieczony foto
4
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok 20 minut.
Krok 4 - Tuńczyk pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 02.02.2014 15:50
Uwielbiam tuńczyka w takim wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak