Tuńczyk alla pizzaiola

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    600 g
  • pomidory

    200 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tuńczyk alla pizzaiola foto
Na patelnie wlać oliwę, wrzucić 2 ząbki czosnku a następnie obrane ze skorki i pokrojone pomidory.
Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 10 minut.
Krok 2 - Tuńczyk alla pizzaiola foto
Powstały sos przyprawić oregano i udusić w nim plastry tuńczyka (po 4 minuty z każdej strony).
Krok 3 - Tuńczyk alla pizzaiola foto
Posolić pod koniec gotowania. Podawać na gorąco zaraz po przyrządzeniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 01.02.2014 18:11
tunczyk innaczej, ciekawe polaczenie, nigdy takiego nie jadlam
mirosława4 26.01.2014 17:40
zdrowo i smacznie :)
caralajna 21.01.2014 16:53
pyszny pomysł
Grażyna13 20.01.2014 14:37
Super pomysł :)
IZABELA29 26.12.2013 18:46
apetyczne danie
ben-ka 26.12.2013 11:30
Wygląda bardzo apetycznie.
okrysia 25.12.2013 09:06
SMACZNE TO!
romanrafal 22.12.2013 09:19
smaczna rybka
anemon 17.12.2013 13:40
Ciekawy pomysł na rybę.
Wacław 17.12.2013 09:49
pyszna i apetyczna rybka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat