Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

TUMBET

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
1 kg
oliwa
3/4 szklanki
pomidor
1 kg
papryka zielona
1 kg
ziemniaki
1 kg
czosnek
1 główka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: TUMBET

Bakłażany umyć i pokroić w plastry. Następnie skropić sokiem z cytryny i posolić. wstawić na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu odlać sok, wypłukać w wodzie i osuszyć. Ziemniaki w mundurkach lekko podgotować, wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w plastry ok. 1 cm. Papryke umyć oczyścic z pestek i pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 1/3 oliwy i usmażyć ziemniaki. następnie przełożyc je do naczynia żaroodpornego. Ponownie dodać oliwe i usmażyć paprykę, odłożyć ją do ziemniaków, to samo zrobić z bakłażanami i czosnkiem. Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Dodać do warzyw w naczyniu i piec pod przykryciem ok 10 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak