Trzy bit tradycyjny

Trzy bit tradycyjny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    8 łyzek
  • cukier

    8 łyżek
  • ocet

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • jaja

    8 szt
  • DODATKOWO:

  • herbatniki

    2 opakowania
  • kajmak

    1 puszka
  • margaryna

    0,5 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Trzy bit tradycyjny

Kroki postępowania

Krok 1 - Trzy bit tradycyjny foto
Biszkopt kakaowy:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy najpierw żółtka i mieszamy, a następnie mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz olej i ocet. Mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremkach 25/36.
Krok 2 - Trzy bit tradycyjny foto
Margarynę ucieramy z kajmakiem.
Krok 3 - Trzy bit tradycyjny foto
Na biszkopt dajemy trochę masy na nią herbatniki- masa- herbatniki- masa- herbatniki- masa i biszkopt. Dowolna dekoracja.
Krok 4 - Trzy bit tradycyjny foto
Gotowe ciasto :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Ewelina1991 25.06.2014 08:53
najlepszy!
Janina 04.01.2014 16:22
Ale super ciacho;)
halina17 04.01.2014 14:11
Dobre ciasto.
Marta11 04.01.2014 11:15
swietne ciasto
babajaga1969 04.01.2014 10:50
pyszne ciacho
patryska76 04.01.2014 10:21
Uwielbiam! ;-)
Romanowka 04.01.2014 10:15
Rewelacyjne ciasto, lubię to!
Kuchenka 04.01.2014 09:57
no bardzo apetyczne ciacho
fotoviderek 04.01.2014 09:46
Chętnie bym skosztował :)
cukiereczek 04.01.2014 09:16
wow ale pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat