Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kakao
4 łyżki -
mąka pszenna
8 łyzek -
cukier
8 łyżek -
ocet
2 łyżki -
olej
4 łyżki -
proszek do pieczenia
2 łyżki -
jaja
8 szt -
DODATKOWO:
-
herbatniki
2 opakowania -
kajmak
1 puszka -
margaryna
0,5 szt
Przepis i sposób przygotowania Trzy bit tradycyjny
Kroki postępowania
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy najpierw żółtka i mieszamy, a następnie mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz olej i ocet. Mieszamy. Dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremkach 25/36.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)