Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy wianek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
truskawki 1 szklanka
cukier brązowy 4 łyżki
wiórki kokosowe do posypania około 2-3 łyżki
jajko 1 sztuka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy wianek

Nagrzać piekarnik do 200 stopni.

Jajko wbić do miseczki dosypać szczyptę soli, roztrzepać .

Ciasto francuskie rozwinąć podzielić na 3 części posypać cukrem .

Truskawki pokroić w plastry ,układać na cieście ,posypać wiórkami ,zawijać ,kroić na plastry.

Układać na blaszce ,formować w okrąg ,posmarować roztrzepanym jajkiem.

Posypać wiórkami i cukrem .

Piec 15 minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.09.2016 17:58
fajny pomysł :)
mirosława4 15.09.2016 11:15
smaczny wianuszek
Futka 15.09.2016 10:38
Świetny i bardzo smakowity pomysł :D
Joanna Kryla 15.09.2016 10:25
Pychotka, truskaweczki mmm
dodi 15.09.2016 10:15
ale pysznosci, mniam
Ola1984 15.09.2016 10:00
Fajny pomysł na szybką przekąskę np. dla niezapowiedzianych gości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak