Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy tort serowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki homogenizowane 4 sztuki po 200 gram
galaretki kolorowe 5 sztuk
truskawki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy tort serowy

W połowie wody przygotowujemy galaretkę truskawkową i gdy zacznie tężeć łączymy z 1 serkiem, wlewamy do tortownicy. Odstawiamy do zastygnięcia. W tym czasie przygotowujemy galaretkę agrestowa. Również w połowie wody. Gdy pierwsza warstwa się zetnie galaretkę łączymy z serem i wylewamy na cytrynową masę. To samo robimy z galaretką pomarańczową i wiśniową. Truskawki płuczemy, szypółkujemy, Kroimy w plasterki. Układamy na masie serowej. Całość zalewamy tężejąca galaretką truskawkową przygotowana według przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.09.2012 09:01
cudowny
fasola 04.08.2012 21:20
pychota
ElizaT 31.07.2012 09:25
pięknie zrobiony !
Henryka2 19.06.2012 13:01
Bardzo ładni zastudzony, równiutkie warstwy.
halina17 19.06.2012 12:44
pyszny- ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak