Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy torcik bez pieczenia

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
galaretka truskawkowa 3 szt
cukier puder 3 łyżki
śmietanka 2 śnieżki w proszku
mleko 350 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
biszkopty okrągłe do wyłożenia tortownicy

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy torcik bez pieczenia

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Truskawki (świeże lub mrożone) zmiksować z cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić każdą w 1 szkl. wrzątku ( osobno ),ostudzić. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody,gdy napęcznieje wstawić do ciepłej wody, aby się rozpuściła.
2/3 musu z truskawek zmiksować z jedną ostudzoną galaretką i 1/2 żelatyny. Miksować na dużych obrotach do spienienia. Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki. W tym czasie ubić śnieżki , dodać drugą galaretkę i resztę truskawek i żelatyny zmiksować dokładnie i wylać do tortownicy. Na wierzchu ułożyć truskawki i zalać trzecią galaretką . Schłodzić 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 19.03.2017 12:30
Świetny i na pewno lekki dietetycznie.
halina17 13.12.2016 19:04
smaczny : )
gosia56 13.12.2016 17:09
super taki deser;)
Janina 13.12.2016 16:29
Najlepszy deser ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak