truskawkowy torcik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

spód

  • ciasto kruche

1 warstwa

  • budyń śmietankowy

  • mleko w proszku

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • jogurt grecki

2 warstwa

  • galaretka truskawkowa

3 warstwa

  • budyń śmietankowy

  • mleko w proszku

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • truskawki świeże

  • jogurt grecki

góra torcika

  • mięta

  • płatki migdałowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - truskawkowy torcik foto
3 galaretki truskawkowe wsypać do miski
Krok 2 - truskawkowy torcik foto
rozpuścić w 1 litrze wody
Krok 3 - truskawkowy torcik foto
truskawki 1 kg obrać z szypułek
Krok 4 - truskawkowy torcik foto
budynie
Krok 5 - truskawkowy torcik foto
sporządzić w/g przepisu
Krok 6 - truskawkowy torcik foto
schłodzone przełożyć do misy robota
Krok 7 - truskawkowy torcik foto
miksując dodać 1 szklankę mleka w proszku
Krok 8 - truskawkowy torcik foto
oraz 1 kubek jogurtu greckiego ( 300 gr) oraz o,5 litra tężejącej galaretki
Krok 9 - truskawkowy torcik foto
ciasto kruche:
100 gr margaryny posiekać z 1 szklanką mąki dodać 1 jajko szybko zagnieść ,owinąć w folię i na 1 godz. schować do lodówki
Krok 10 - truskawkowy torcik foto
0,5 litra galaretki(zimnej tężejącej)
Krok 11 - truskawkowy torcik foto
zmiksować tak długo a robi się pianka
Krok 12 - truskawkowy torcik foto
do masy budyniowej dodać o 1 łyżkę wcześniej rozpuszczonej żelatyny
Krok 13 - truskawkowy torcik foto
ciastem kruchym wyłożyć spód blachy i piec około 15 minut(180 stopni)
Krok 14 - truskawkowy torcik foto
na wystudzony placek przełożyć pól masy budyniowej schłodzić 1 godzinę
Krok 15 - truskawkowy torcik foto
następnie wlać piankę
Krok 16 - truskawkowy torcik foto
a boki wyłożyć truskawkami schłodzić 1 godzinę
Krok 17 - truskawkowy torcik foto
do pozostałej masy budyniowej dodać pokrojone truskawki
Krok 18 - truskawkowy torcik foto
i przełożyć na piankę
Krok 19 - truskawkowy torcik foto
posypać prażonymi migdałami i schłodzić około 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bestia1155 14.10.2015 21:50
smakowicie na talerzu
Ela15 01.06.2014 15:15
ładnie wygląda
Malinka 29.05.2014 20:18
Prezentuje się cudownie i smacznie!
monisia1977 29.05.2014 08:27
super wygląda
migotka28 28.05.2014 21:48
przepięknie wygląda
Mniam 28.05.2014 17:09
Wspaniale wygląda. Z truskaweczkami musi smakować wyśmienicie.
Kejti 28.05.2014 10:16
Pięknie wygląda,poproszę kawałek :-)
IZABELA29 28.05.2014 08:37
fajnie wyglada
ewelinapac 28.05.2014 07:18
świetnie się prezentuje
iziona 28.05.2014 06:33
Co za pyszności tutaj :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat