Truskawkowy soczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki przebieramy, myjemy, odszypułkowujemy, przekładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie przecedzamy soczek i dodajemy cukier, mieszamy i wlewamy do buteleczek, szczlnie zakrecamy, pasteryzujemy, gotowe! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 17.08.2011 19:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat