Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 szklanka
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżki
truskawki według uznania
woda 0,25 (gorąca)
jogurt naturalny 50 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy sernik na zimno

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy żelatyna dobrze wystygnie /ale nie zacznie jeszcze gęstnieć/ ubijamy śmietanę. Do ubitej śmietany dodajemy jogurt i żelatynę i dokładnie mieszamy.Na dnie formy /może być silikonowa - łatwiej wyjąć deser/ układamy umyte, osuszone i odszypułkowane truskawki, na nie przekładamy masę sernikową i odstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godz. Po tym czasie sernik wyjmujemy z formy i podajemy. W innym wydaniu możemy małe truskawki wmieszać delikatnie w masę sernikową i tak przełożyć do formy i odstawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.12.2013 16:37
super jest taki sernik
misia53 26.05.2013 21:26
zbliża się sezon na taki serniczek
MAR3STA 13.12.2012 18:31
pyszny
Silver Teaspoon 12.11.2012 07:43
pięknie się prezentuje
Rafał10 12.11.2012 06:56
mmmm ślinka cieknie !
monisia1977 12.11.2012 06:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak