Truskawkowy przecier bez dodatku cukru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, przebieramy i odszypułkowujemy. Przekładamy do rondelka, zalewamy 1 litrem wody i gotujemy do czasu, aż się rozgotują. Masę pprzelewamy przez plastikowe sitko i uceiramy łyżką, napełniamy słiczki, zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat