Truskawkowo i czekoladowo.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szklanki
  • mąka tortowa

    3/4 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • śmietana kremówka

    500 ml
  • mas śmietanowa czekoladowa

  • truskawki

    1/2 kilograma
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na koniec ubijania dodawać cukier ,mąki i żółtka ,przelać do foremki ,piekarnik nagrzać do ok 160 stopni piec biszkopt 40 minut ,wystudzić na wierzch układamy pokrojone truskawki . Śmietanę ubijamy i dodajemy masę śmietanową czekoladową ubijamy jeszcze chwilkę i przekładamy na nasz biszkopt.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna43 02.04.2015 17:27
pięknie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat