Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowo- bananowa maślanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 3 szt
truskawki 3-4 szt
sok z cytryny 1/2 szt
maślanka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo- bananowa maślanka

Kroki postępowania

1
Banany myjemy, obieramy i kroimy. Truskawki myjemy odrywamy szypułki i kroimy.
Krok 1 - Truskawkowo- bananowa maślanka foto
2
Ważne aby szypułki obrać po umyciu jeżeli zrobimy to przed myciem woda wpłynie nam do środka i zepsuje smak owocu.
Krok 2 - Truskawkowo- bananowa maślanka foto
3
Cytrynę myjemy i wyciskamy sok z połowy cytryny.
Krok 3 - Truskawkowo- bananowa maślanka foto
4
Sok jest konieczny aby banan nam nie ściemniał.
Krok 4 - Truskawkowo- bananowa maślanka foto
5
Owoce wrzucamy do naczynia i zalewamy maślanką. Całość blendujemy. Przez dodanie soku z cytryny możemy maślankę 1 dzień przechowywać w lodówce. Można podawać z kieliszkach :)
Krok 5 - Truskawkowo- bananowa maślanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Esteban 22.05.2013 17:19
mniam, pychotka
Kasia35 15.05.2013 08:41
smaczna maślanka
Agula&Stabi 15.05.2013 08:35
rewelacyjny przepis
Monika-twin 15.05.2013 06:35
rewelacyjna pycha-tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak