Truskawkowe szaleństwo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt.
  • mąka pszenna

    1 szkl.
  • cukier drobny

    1 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • truskawki świeże

    650 g
  • jagody

    350 g
  • śmietana 12%

    500 l.
  • cukier

    do smaku
  • truskawki świeże

    do ozdoby
  • czekolada gorzka

    do ozdoby
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników upiec biszkopt, wystudzić, przekroić. Truskawki i jagody zmiksować ze śmietana na puszek, dodać rozpuszczoną żelatynę, dosmakować cukrem. Biszkopt przełożyć masą owocową posmarować wierzch biszkoptu dość gruba warstwą masy ułożyć świeże polówki truskawek, polać rozpuszczona czekoladą. Schłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 12.06.2013 20:14
oj zaszalałabym z takim kawałkiem :)
Rafał10 01.07.2012 11:22
oooo chyba dzisiaj upichcę :)
halina17 04.06.2012 19:10
smaczne ciasto
misia53 04.06.2012 17:40
takie coś to ja lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat