truskawkowe maskarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    10 lyżek
  • truskawki

    0,5 kg
  • śmietanka

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliwoy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy i obieramy, kilka całych zostawiamy do ozdoby. Miksujemy je blenderem, dodajemy cukier wg uznania i łyżeczkę cukru waniliowego.
Mascarpone miksujemy ze śmietanką, dodajemy łyżeczkę cukru waniliowego i cukru wg uznania ( 2łyżki).

Do pucharków wlewamy truskawki i na wierzch układamy mascarpone, na nie po truskawce całej wkładamy d o lodówki na 0,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 07.07.2012 11:48
super! wygląda wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat