Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe francuskie różyczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
truskawki 12 sztuka
cukier puder
wanilia
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe francuskie różyczki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na równe paseczki około 1,5-2 cm. Wyszło ich 12.
Krok 1 - Truskawkowe francuskie różyczki foto
2
Duże truskawki kroimy w plasterki. Układamy na każdym paseczku ciasta dociskając lekko i zawijamy. Na każdy paseczek ciasta przypada jedna duża truskawka.
Tak przygotowane różyczki układamy na blaszce na papierze do pieczenia.
Krok 2 - Truskawkowe francuskie różyczki foto
3
Rozbełtanym jajkiem smarujemy ciasto francuskie.
Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez około 20 minut.
Do cukru pudru dodajemy wanilię.
Takim waniliowym pudrem posypujemy ciastka.

Smacznego :)
Krok 3 - Truskawkowe francuskie różyczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 02.06.2014 18:18
przepis na czasie
Ela15 15.05.2014 11:40
ciekawy przepis
wyattearp 08.03.2014 17:04
ciekawe !!!!!!!!!!
norweska20 08.03.2014 16:17
smakowite te różyczki
patryska76 08.03.2014 16:13
Pięknie wyglądają ;-)
noninka77 08.03.2014 15:59
z truskawkami więc jak dla mnie super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak