Truskawkowe crumble

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    200 g
  • masło

    100 g
  • mąka

    150 g
  • cukier

    75 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łatwo, pysznie i szybko znika! :)

- 200g świeżych truskawek
kruszonka
- 100g zimnego masła
- 150g mąki
- 75g cukru

forma o pojemności 1,1 litra

Masło z mąką i cukrem wyrabiałam szybciutko na różnej wielkości grudki. Truskawki umyłam i pokroiłam każdą na 4 części. 1/3 kruszonki wysypałam na dno naczynia, rozłożyłam truskawki i wysypałam resztę kruszonki. Piekłam w 195 stopniach 20 minut, piekarnik gazowy. Podałam na ciepło

Palce lizać ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 28.05.2013 11:26
Ciekawy przepis, zabieram do ulubionych-wypróbuję
joanna30 28.05.2013 11:11
Uwielbiam crumble, proponuję dodać do kruszonki migdały lub wiórki kokosowe, bedzie miał ciekawszy smak :)
Barbara13 28.05.2013 10:59
tak proste a tak pyszne:)
marta1221 28.05.2013 09:58
mmm.. pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat