Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe ciasto z masą na biszkoptach bez pieczenia.
Kroki postępowania
W między czasie można przygotować sobie galaretkę,wystarczy 1 opakowanie galaretki o ulubionym smaku,ja tym razem wybrałam pomarańczową.Przygotowałam ją zgodnie z zaleceniami producenta, czyli rozpuściłam ją w 500ml wrzątku.Odstawiłam ją do stężenia.
Gdy budyniowa masa będzie chłodna należy utrzeć ją mikserem z kostką miękkiego masła.
Ciasto kroi się wygodnie,wiadomo,pierwszy kawałek zawsze jest ciężki do wyjęcia,ale potem jest już z górki.Ciasto jest sztywne, z powodzeniem można z niego kroić wygodne,estetyczne,przyjemnie prezentujące się porcje,ma stałą konsystencję,jest zbite,nie rozpływa się,nie rozlatuje.Wyraźnie widać warstwy ciasta,co też wpływa na jego ciekawą,zachęcającą prezentację.Powstał z niego taki lekki,letni jakby torcik,delikatny w smaku,nie za słodki,w sam raz na niezbyt kaloryczną i nie obciążającą żołądka i sumienia słodkość.Analizując wkład w jego wykonanie to efekt jaki udało się uzyskać jest genialny,przy minimum pracy udało się stworzyć elegancko prezentującą się słodkość.I ciasto to jest też dość ekonomiczne, nie nadszarpnie nadto budżetu,jest świetną alternatywą,odmianą dla serników na zimno.