Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowa pianka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

mąka 100g
jajko 5
cukier 130g
mąka ziemniaczana 50g

pianka

truskawki świeże 500g
galaretka truskawkowa
serek homogenizowany 800g
cukier puder

Lista składników

truskawki świeże 500g

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowa pianka

Kroki postępowania

1
Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - truskawkowa pianka foto
2
Dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy mąkę i mieszamy.
Krok 2 - truskawkowa pianka foto
3
Wylewamy do formy wyłożonej papierem i pieczemy 30-40 min, 180 stopni C.
Krok 3 - truskawkowa pianka foto
4
Galaretkę rozpuszczamy w 1/3 wody podanej na opakowaniu. ( można dodać 2-3 łyżeczki żelatyny żeby szybciej stężało).
Krok 4 - truskawkowa pianka foto
5
Truskawki miksujemy, dodajemy serek i rozpuszczoną galaretkę, mieszamy.
Krok 5 - truskawkowa pianka foto
6
Na ostudzony biszkopt wykładamy truskawki, zalewamy pianką jogurtową i zostawiamy do zastygnięcia. (najlepiej na całą noc)
Krok 6 - truskawkowa pianka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.06.2015 23:32
jak ja lubię takie ciasta
halina17 27.06.2015 20:26
Smaczne ciasto
Wiktoria29 27.06.2015 20:03
świetne ciacho na weekend
Anna169Hosz 27.06.2015 16:18
Lekka, smaczna w sam raz do kawy:)
Krystyna32 27.06.2015 15:41
apetyczna pianka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak