Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawki zatopiane w piance z białej czekolady

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 litra
biała czekolada 200 gram
truskawki świeże 15 sztuk
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
masło 2 łyżki
wiórki kokosowe
biszkopty podłużne

Przepis i sposób przygotowania na: truskawki zatopiane w piance z białej czekolady

w misce rozpuścić czekoladę ,do rozpuszczonej czekolady dodać masło oraz wlać śmietankę ,mieszać do połączenia się składników,schłodzić ,żelatynę namoczyć i podgrzać ,jak masa zacznie tężeć , zacząć ubijać ,dolewając cienkim strumieniem żelatynę ,oraz ekstrakt , ubijać tak długo aż masa będzie dobrze napowietrzona, połowę masy przelać do naczynia ,którego dno wyłożyłam biszkoptami,truskawki pociąć na plastry,plastry truskawek wciskać w masę ,wstawić do lodówki ,jak masa stężeje wlać pozostałą cześć masy, wierzch deseru posypać wiórkami kokosowymi.
SMACZNEGO :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.06.2016 03:42
wygląda świetnie :)
Renataj 16.02.2016 23:06
Taki deser z pewnością smakuje niebiańsko:)
Wiktoria29 16.02.2016 20:56
bardzo smakowite
wwwiolka 16.02.2016 20:30
Super przepis.
jasiek 16.02.2016 19:51
cudne z całymi owocami
Stenka 16.02.2016 18:52
smaczne ciasto
bryndzia93 16.02.2016 18:09
Świetny deser ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak