Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 25 dekagram
żółtko jajek 4
cukier puder 7 dekagram
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej

Z żółtek i pudru utrzeć kogel-mogel, porcjami dodawać mąkę. Naczynie żaroodporne lub blaszkę nasmarować masłem, nałożyć pokrojone w ćwiartki owoce. Zalać zalewą jajeczną. Piec 15 min w temp. 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 11.01.2015 22:06
zaskakujące danie
Iwusia 09.09.2013 20:09
takich jeszcze nie jadłam
RenataZ-et 17.01.2013 20:32
Bardzo fajny pomysł na pyszny deser! Już nie mogę doczekać się sezonu na truskawki :)
caralajna 16.01.2013 08:24
wszystko co najlepsze w tym deserze, musi rewelacyjnie smakować
tomek18 10.11.2012 08:49
pycha
KasiaK90 18.05.2012 09:49
wspaniale wygląda
rutynka 21.02.2012 14:27
wygląda wyśmienicie:)
jogobella23 18.02.2012 09:21
pycha
Ela15 25.11.2011 11:31
ciekawy przepis
stokrotka 18.09.2011 20:26
super
Andzia1977
Andzia1977 12.09.2011 20:24
ale fajne!
Weronika_eM 08.09.2011 22:34
pewnie pyszne
aacaac 01.09.2011 13:49
fajne
agogo2 20.08.2011 22:26
super
Ewa104 30.07.2011 11:20
Pyszności!
Magda60 13.07.2011 20:47
super
Magda60 13.07.2011 20:47
super
Misiabe 27.06.2011 16:09
Pycha!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak