Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki z octem balsamicznym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 250 g
ocet balsamiczny 1 łyż.
pieprz 1 szczypta
miód 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki z octem balsamicznym

Truskawki dokładnie myję, osuszam na durszlaku, usuwam szypułki, a owoce kroję w dość grube plasterki bądź kawałki. Pokrojone truskawki układam dowolnie na talerzu. Polewam owoce gęstym octem balsamicznym. Na koniec oprószam delikatnie świeżo mielonym pieprzem. Mało słodkie truskawki można dodatkowo polać podgrzanym, płynnym miodem. Pozostawić na 15 minut, po czym podać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 11.10.2012 00:13
szkoda, że już ich nie ma

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak