Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawki z miętą w serniku na zimno...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sernik 1 opakowanie/na zimno
mleko 3,2% 400 ml
śmietana 18 proc 200 ml
truskawki 1 kg
listki mięty - ile potrzeba
galaretka cytrynowa 2 opakowania/przeźroczysta

Przepis i sposób przygotowania na: truskawki z miętą w serniku na zimno...

użyłam sernik na zimno z torebki, sernik wsypać do pojemnika wysokiego, dodać śmietanę, mleko, wsypać truskawki miękkie i mikserem miksować z 5 minut

tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, masę serową szybko po zmiksowaniu przełożyć do tortownicy, dobrze łyżką ugnieść

na sernik ułożyć plasterki truskawek, całe truskawki małe lub połówki dużych, poukładać między truskawkami listki świeżej mięty

galaretki rozmieszać w 950 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na wierzch sernika, schować do lodówki najlepiej na całą noc - najlepszy deser sernikowy i na lato i na pozostałe dni roku, można użyć truskawki mrożone ale po odmrożeniu..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.11.2017 18:26
Smakowity i kuszący sernik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak