truskawki z bitą śmietaną

truskawki z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    250 g
  • śmietana 30%

    200 g
  • cukier puder

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania truskawki z bitą śmietaną

Truskawki umyć, oderwać szypułki, odsączyć z wody. Śmietanę wlać do wysokiego pojemnika, dodać łyżeczkę cukru pudru, ubić mikserem na sztywno. Truskawki pokroić w ćwiartki, odłozyć dwie całe, wsypać do ubitej śmietany wymieszać i przełozyć do 2 salaterek. Udekorować truskawką. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

bejciu24 04.03.2011 20:16
pychotka
MAŁGORZATA108 04.03.2011 16:47
Po obiedzie sama rozkosz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat