Truskawki w sosie waniliowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    20 dag
  • mleko

    3/4 szklanki
  • mąka pszenna (łyżki)

    1 łyżka
  • esencja waniliowa

    15 kropli
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę mleka zagotować z esencją. Dodać mąkę rozprowadzoną pozostałym mlekiem i mieszając gotować do zgęstnienia przez ok 3 minuty. Umyte i osączone truskawki polać sosem, posypać cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 30.07.2011 08:49
oj świetne :D polecam :D
bietka 29.07.2011 22:06
pyszności:)
Barbara55 26.06.2011 17:32
mogłabym spróbować
jasiek 14.06.2011 22:31
smakołyki
kielcok1 01.06.2011 15:47
dla mnie bomba
rakow2 20.02.2011 14:17
truskawki lubię nawet bez sosu
Krzysztof42 22.08.2010 15:29
szkoda że już po sezonie truskawkowym
gacopierz23 06.07.2010 13:29
Koniec sezonu tuż tuż trzeba korzystać :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat