Truskawki w sosie balsamicznym z rukolą

Truskawki w sosie balsamicznym z rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    czekoladowy 120 g
  • rukola

    młode listki
  • truskawki świeże

    duże 280 g
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • cukier

    kokosowy 2 łyżki
  • oliwa

    1/2-1 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Truskawki w sosie balsamicznym z rukolą

Makarom czekoladowy gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy.

W tym czasie płuczemy truskawki, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Ocet balsamiczny mieszamy z cukrem kokosowym i odrobiną oliwy. Rozgrzewamy grubą patelnię i wylewamy mieszaninę octowo-cukrową. Chwilę podgrzewamy, potem dodajemy plasterki truskawek. Podsmażamy z jednej strony około 2-3 minuty.

Ciepły makaron przekładamy na talerze, rozkładamy truskawki , polewamy sosem i dodajemy młode listki rukoli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat