Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron
czekoladowy 120 g -
rukola
młode listki -
truskawki świeże
duże 280 g -
ocet balsamiczny
2 łyżki -
cukier
kokosowy 2 łyżki -
oliwa
1/2-1 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Truskawki w sosie balsamicznym z rukolą
W tym czasie płuczemy truskawki, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Ocet balsamiczny mieszamy z cukrem kokosowym i odrobiną oliwy. Rozgrzewamy grubą patelnię i wylewamy mieszaninę octowo-cukrową. Chwilę podgrzewamy, potem dodajemy plasterki truskawek. Podsmażamy z jednej strony około 2-3 minuty.
Ciepły makaron przekładamy na talerze, rozkładamy truskawki , polewamy sosem i dodajemy młode listki rukoli.
Komentarze (0)