Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w sosie balsamicznym z rukolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron czekoladowy 120 g
rukola młode listki
truskawki świeże duże 280 g
ocet balsamiczny 2 łyżki
cukier kokosowy 2 łyżki
oliwa 1/2-1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w sosie balsamicznym z rukolą

Makarom czekoladowy gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy.

W tym czasie płuczemy truskawki, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Ocet balsamiczny mieszamy z cukrem kokosowym i odrobiną oliwy. Rozgrzewamy grubą patelnię i wylewamy mieszaninę octowo-cukrową. Chwilę podgrzewamy, potem dodajemy plasterki truskawek. Podsmażamy z jednej strony około 2-3 minuty.

Ciepły makaron przekładamy na talerze, rozkładamy truskawki , polewamy sosem i dodajemy młode listki rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak