Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w polewie z gorzkiej czekolady z białymi wiórkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 gram
gorzka czekolada 1/2 tabliczki
biała czekolada 1/4 tabliczki
mleko 6 łyżek
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w polewie z gorzkiej czekolady z białymi wiórkami

Truskawki dokładnie umyć i osuszyć, nie usuwając szypułek. Podgrzać mleko, dodać masło, skruszyć i dodać gorzką czekoladę. jak czekolada zacznie się topić wówczas intensywnie mieszać. Poczekać aż zgęstnieje. Białą czekoladę w całości schować na pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu zetrzeć ją na tarce, aby powstały wiórki (najlepiej na najgrubszych oczkach). Truskawki kolejno maczać w letniej masie gorzkiej czekolady, a następnie kłaść je na ozdobnym półmisku i posypywać wiórkami startej białej czekolady.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.04.2013 00:29
pyszne i romantyczne
Margo1 21.01.2012 11:18
super przysmak
Margo1 21.01.2012 11:18
super przysmak
Kate131 13.10.2011 09:24
pycha
Andzia1977
Andzia1977 17.09.2011 21:50
pyszotka i moze pieknie wygladac
Dorian 13.09.2011 08:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak