Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w kremie kefirowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 40 dag
kefir 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w kremie kefirowym

Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 15 minut. Gdy napęcznieje, podgrzewać do wrzenia, odstawić, ostudzić. Owoce umyć. Połowę owoców zmiksować z dodatkiem kefiru i wymieszać z żelatyną. Pozostawione owoce ułożyć w pucharkach, zalać zmiksowanym kremem. Przykryć. Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 13.06.2012 20:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak