Truskawki w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawek

    30 dag
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 dag
  • wody

    1/2 l
  • cukier

  • 4 salaterki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małe salaterki wstawić na jakiś czas do
lodówki, żeby się schłodziły. Żelatynę
rozpuścić w wodzie i osłodzić. Do salaterek
rozlać 1/3 żelatyny, ułożyć truskawki i zalać
resztą. Odstawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 18.06.2012 09:13
smaczne i proste
gosia561 08.08.2011 23:43
wyśmienite
gusia1000 17.11.2010 19:12
Dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat