Truskawki w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

  • galaretka cytrynowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić na połówki. Galaretkę rozpuścić w 350ml wrzątku kiedy zacznie tężec zalać truskawki. Włożyć do lodówki. Stężałą galaretkę z owocami wyłożyć z pojemniczka pokroić w kwadraciki i podać. Jeśli ktoś chce może udekorować bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 14.05.2014 10:18
pyszny deser
wiola333 26.03.2013 10:02
bardzo smaczny przepis
Barbara/zuza22_85 25.09.2012 17:44
pyszny deserek
ziutula 12.08.2012 11:37
zawsze taki deser się zje...
beatkaa153 28.06.2012 15:13
fajny deserek
Rafał10 28.06.2012 12:43
mniam, świetnie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat