Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
cukier puder 1 szklanka
czekolada gorzka 6 dkg
żółtko jajek 1 szt
mleko 3 łyżki
cukier waniiowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w czekoladzie

Do miski ustawionej na parze wsypać cukier, startą czekoladę, cukier waniliowy, wlać mleko. Gdy czekolada się roztopi, wymieszać ją dobrze z pozostałymi składnikami. Zdjąć miskę z pary i do masy wbić żółtko. Odstawić na kilka minut. Truskawki maczać w masie czekoladowej i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 24.01.2011 15:43
słodycz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak