Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki pod słodką pianką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 50 dak
żółtko jajek 4
cukier 4 łyżki
aromat waniliowy
listki mięty do dekoracji
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki pod słodką pianką

Truskawki umyć, odszypułkować, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Żółtka z cukrem ubić do białości, dodać kilka kropli aromatu, zalać truskawki. Zapiec 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st., aby powstała skorupka. Posypać cukrem pudrem, udekorować mięta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak