Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki pod kruszonką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 400 g
mąka pszenna 1/4 szklanki
cukier 1/4 szklanki
masło 3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki pod kruszonką

Piekarnik rozgrzać do 180-200 st C
Owoce włożyć do małych żaroodpornych naczyń (dobrze sprawdzą się kolkilki lub naczynia ceramiczne na tartę)
Pozostałe składniki zagnieść, krusząc rozsypać po truskawkach.
Zapiekać przez 20-25 min aż owoce będą miękkie i puszczą sok a kruszonka się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwka 21.01.2013 15:53
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak