Truskawki naturalnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki szypułkujemy, myjemy i dokładnie przebieramy aby nie było uszkodzonych sztuk.
Truskawki wkładamy do czystych i suchych słoików, można lekko ubić stukając w dno słoika.
Pełne słoiki zakręcamy i wkładamy do wrzącej wody w celu zagotowania. Słoiki gotujemy około 10 minut (od chwili zagotowania wody) litrowe słoiki gotujemy dłużej, około 18 minut.
Po gotowaniu wyciągamy słoiki i ustawiamy do góry dnem aż do ostygnięcia. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.07.2013 00:17
zaprawy na zimę zawsze warto robić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat