Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki na serku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 0,5 kg
SER HOMOGENIZOWANY 400 g
śmietana 30% 300 ml
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki na serku

Bardzo szybka wersja sernika na zimno, pozwala na wiele modyfikacj (smaki galaretek, owoce).

*blaszkę wykładamy biszkoptami (można je namoczyć w mleku, soku, likierze)
*rozpuszczamy galaretki i odstawiamy do ostygnięcia
* ubijamy na sztywno chłodną śmietankę, delikatnie mieszamy ją z serkami.
* powoli dodajemy galaretkę agrestową
* zalewamy masą biszkopty (można wrzucić do masy kilka pokrojonych truskawek)
* po lekkim stężeniu (aby truskawki na wierzchu nie utonęły w masie) układamy na wierzchu owoce
* gdy galaretka truskawkowa jest lekko stężała, delikatnie zalewamy nią owoce.

Ciasto najlepsze jest po nocy w lodówce.
Można zmieniac proporcje sera do śmietany w zalezności jak sycące ciasto chce się uzyskać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 26.02.2014 14:19
pysznie wygląda
Barbara/zuza22_85 20.02.2014 11:23
ale apetyczne
Klausia 10.11.2013 18:40
lubię ciasta na zimno :)
Klausia 28.09.2013 21:40
wygląda smakowicie :)
w mojej kuchni 23.09.2013 18:40
smakowity deser
m1monika 17.09.2013 11:55
super!!! :-)
adelajda 16.09.2013 15:32
na pewno bardzo smaczne !!!
mirosława4 22.08.2013 19:22
prezentuje się smakowicie :)
Róża1 21.07.2013 16:55
super się prezentuje:-) , i na pewno bardzo smaczny:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak