Trukawkowo-bananowa frajda

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kilogram
  • czekolada mleczna

    3-4 tabliczki
  • posypka do ciast-cukierki

    1 opakowanie
  • banan

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą,czyścimy je i obieramy. Banany obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Wstawiamy na gaz garnek z wodą i kiedy woda zacznie wrzeć stawiamy na garnku rondelek wraz z pokruszoną czekoladą. Roztapiamy czekoladę na parze i mieszamy tak długo aż do całkowitego roztopienia. Na druciku lub na czymś innym zawieszamy truskawki i banany kolejno. Roztopioną czekoladą polewamy je tak,aby były całe zakryte. osypką do ciast (cukiereczkami) posypujemy owoce (nie za dużo) i zostawiamy do wystygnięcia na ok godzinę. Po wystygnięciu zdejmujemy ostrożnie kolejno truskawki i banany z drutu. Układamy na talerzu. Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 02.01.2013 08:54
pycha
Natalia40 02.08.2012 21:01
extra
Robert10 03.06.2012 13:37
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat