Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trukawkowo-bananowa frajda

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kilogram
czekolada mleczna 3-4 tabliczki
posypka do ciast-cukierki 1 opakowanie
banan 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Trukawkowo-bananowa frajda

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą,czyścimy je i obieramy. Banany obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Wstawiamy na gaz garnek z wodą i kiedy woda zacznie wrzeć stawiamy na garnku rondelek wraz z pokruszoną czekoladą. Roztapiamy czekoladę na parze i mieszamy tak długo aż do całkowitego roztopienia. Na druciku lub na czymś innym zawieszamy truskawki i banany kolejno. Roztopioną czekoladą polewamy je tak,aby były całe zakryte. osypką do ciast (cukiereczkami) posypujemy owoce (nie za dużo) i zostawiamy do wystygnięcia na ok godzinę. Po wystygnięciu zdejmujemy ostrożnie kolejno truskawki i banany z drutu. Układamy na talerzu. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.01.2013 08:54
pycha
Natalia40 02.08.2012 21:01
extra
Robert10 03.06.2012 13:37
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak