truflowiec

truflowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    0,5 kostki
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • mleko

    1 szklanka
  • kremy czekoladowe do trotów

    2 sztuki
  • cukierki trufle

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec ciemny biszkopt z 6 jajek przekroić na pół po wystygnięciu. Masło, śmietanę, mleko, kremy ubić mikserem dodać do masy poduszone trufle, przełożyć kremem biszkopt. Na wierzch można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 05.12.2011 16:46
pomysłowe
bursztynek 21.07.2011 16:45
muszę spróbować bo zapowiada się smacznie :)
misia53 05.07.2011 17:09
zgadzam się pomysł ciekawy
anemon 27.05.2011 08:16
Interesujący pomysł na masę do przełożenia biszkoptu. I jaki smakowity.
Beatris 21.05.2011 14:37
Ciekawy pomysł z tymi truflami.
aacaac 20.05.2011 12:07
ciekawe
magical66 08.04.2011 16:32
fajne ciasto
magical66 08.04.2011 16:32
fajne ciasto
magical66 21.03.2011 15:46
smaczny
Grazyna0211 17.03.2011 14:43
boski deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat