Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle z nutelli i orzechów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nutella 200-250 ml
migdały zmielone 100 g
orzechy włoskie mielone 100 g
orzeszki ziemne mielone 50 g
orzechy laskowe mielone do smaku
aromat rumowy do smaku
Panierka: mielone orzechy i migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle z nutelli i orzechów

Orzechy i migdały zmielić na dowolną konsystencję.
Nutellę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej i dodać odrobinę aromatu rumowego.
Dosypać zmielone orzechy i migdały - dokładnie wymieszać.
Masę nakryć i odstawić do lodówki na 2-3 godz.
Kiedy masa stężeje porcjować małą łyżeczką, formować kuleczki i obtoczyć w zmielonych orzechami.
Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak