Trufle tiramisu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 150 g. podłużnych biszkoptów

  • 250 g serka mascarpone

  • 100 g miękkiego masła

  • 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej suchej

  • 3 łyżki spirytusu lub amaretto

  • 6 łyżek kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty należy umieścić w misie blendera i zmiksować.
Wsypać do miski i połączyć mikserem z pozostałymi składnikami. Oprócz kakao.

Gotową masę wstawić do lodówki na 30 minut. Zimną formować na kształt małych kuleczek i obsypać kakao.
Marcepanowy kącik
Najlepiej formuje się zimne ciasto. Jeśli zauważysz, ze zaczyna przywierać do rąk, włóż na chwilę do lodówki. Kakao ma być ciemne i gorzkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 20.01.2017 22:39
Moje ulubione trufle
mirosława4 17.01.2017 12:12
bardzo dobre
Futka 17.01.2017 11:09
Bajeczne trufle <3
Ewelina1991 17.01.2017 11:04
domowe trufle- pycha ;-)
Małgorzata92 17.01.2017 11:03
Pyszności :)
jan_mag 17.01.2017 10:50
Wspaniałe :)
Madzai 17.01.2017 10:29
Super takie domowe
Patrycja33 17.01.2017 10:09
pyszne trufelki
KORAL 17.01.2017 10:07
Fajne....:)
Krystyna32 17.01.2017 09:11
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat