Trufle serowe z żurawiną

Trufle serowe z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Trufle serowe z żurawiną - nietypowa i niezwykle apetyczna przekąska. Takie trufle serowe mogą stać się ozdoba imprezowego stołu. Spróbuj je zrobić!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek kremowy

    250 gramów
  • orzechy włoskie siekane

    1 garść
  • żurawina suszona

    1 garść
  • krakersy

    10-12 sztuk
  • Żurawina klasyczna Smak

    1/2 słoika
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Trufle serowe z żurawiną

1. Schłódź serki. Rozkrusz orzechy włoskie, posiekaj drobno żurawinę suszoną.

2. Wilgotną dłonią formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz je i obtaczaj w rozkruszonych orzechach, cząstkach żurawiny.

3. Umieść trufle na kleksie żurawiny Smak podanej na krakersach.

SMAK_PL
Użyj serków kremowych, np. typu Philadelphia lub innego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat