Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle owsiane z bakaliami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

70 g płatków owsianych błyskawicznych
50 g rodzynek
50 g suszonej żurawiny
2 łyżki orzechów laskowych
1 łyżka naturalnego kakao (plus do ewentualnego obtoczenia)
pół łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle owsiane z bakaliami

Rodzynki i żurawinę zalewamy letnią wodą, odstawiamy na 15 minut. Orzechy prażymy na patelni, na małym ogniu, do zrumienienia. Wkładamy je do ściereczki, zamykamy i ścieramy z nich skórkę (powinna łatwo zejść). Rodzynki i żurawinę dokładnie odsączamy. Wszystkie składniki wrzucamy do robota kuchennego i mielimy na bardzo drobne kawałki. Formujemy z nich kulki, wielkości mniej więcej orzecha włoskiego, mniejsze lub większe - jak chcecie. Na koniec można je jeszcze obtoczyć w kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia0507*!!! 01.02.2017 10:11
wyglądaja przesmacznie
Ada-Gaba 21.01.2017 15:58
fajny przepis
KORAL 19.01.2017 17:42
Lubię takie :)
Edith85 19.01.2017 17:36
Super przepis
Madzai 19.01.2017 10:56
Super słodkości :)
Aleksandra/Olcia 19.01.2017 10:47
mmmm ale bym zjadła
MarysiaB 19.01.2017 09:33
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak