Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle daktylowo-migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 100 g
wódka 50 ml
kakao do obtoczenia
daktyle 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle daktylowo-migdałowe

Migdały sparz, obierz ze skórki i zmiel. Daktyle zmiksuj. Przełóż do jednego naczynia, dodaj alkohol i dokładnie wymieszaj. Z tak powstałej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz w gorzkim kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 07.06.2013 09:56
Ekstra są !
justys759 28.01.2013 19:30
rewelacja
Ania28 28.01.2013 18:32
naprawdę super!
Brenia 28.01.2013 18:03
ale apetycznie wyglądają!
Habibi 28.01.2013 17:58
Robiłam podobne, ale ze świeżych daktyli - są bardzo mięciutkie i pięknie się miksują :)
adelajda 28.01.2013 16:56
ciekawe
Noruas 28.01.2013 16:42
niesamowicie Ci to wyszło!
Marta1986 28.01.2013 16:23
super
Pomocnik 28.01.2013 16:11
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak