Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle czekoladowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
śmietana kremowa 30% lub 36% 70 g
masło 2 łyżki
kakao do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowe

Śmietanę kremówkę przelewamy do rondelka, dodajemy masło i mocno podgrzewamy, nie doprowadzając do zagotowania.
Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Masa musi być gładka.
Czekoladę przelewamy do płaskiego naczynia, studzimy, wstawiamy do lodówki na około 2 godziny do zastygnięcia.
Łyżeczką nabieramy porcje czekolady i formujemy kulki, które następnie obtaczamy w ciemnym kakao i ponownie schładzamy przez około 1 godzinę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 09.02.2014 12:19
kaloryczne ,ale na pewno smaczne :-)
gibli 09.02.2014 00:11
apetycznie wyglądają:)
Magula 08.02.2014 23:04
lubie takie
Agata3 08.02.2014 20:50
wyśmienite trufle :)
ewelinapac 08.02.2014 20:34
wygląda cudownie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak