Trufelki raffaello

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na trufelki

  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • orzeszki ziemne

    obrane 12 sztuk

Dodatkowo

  • biała czekolada

    10 dag
  • wiórki kokosowe

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wiórki mieszamy z mąką ziemniaczaną.
2. Następnie mleko zagotowujemy z cukrem
3. Wsypujemy do gotującego się mleka wcześniej wymieszane wiórki z mąką ziemniaczaną. Mieszamy do zgęstnienia masy.
4. Masę odstawiamy na dosłownie kilka sekund aby ostygła
5. Formujemy kuleczki. W trufelkę do środka wbijamy orzeszek.
6. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej trufelki.
7. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe! Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat