Trufelki raffaello

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na trufelki

  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • orzeszki ziemne

    obrane 12 sztuk

Dodatkowo

  • biała czekolada

    10 dag
  • wiórki kokosowe

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wiórki mieszamy z mąką ziemniaczaną.
2. Następnie mleko zagotowujemy z cukrem
3. Wsypujemy do gotującego się mleka wcześniej wymieszane wiórki z mąką ziemniaczaną. Mieszamy do zgęstnienia masy.
4. Masę odstawiamy na dosłownie kilka sekund aby ostygła
5. Formujemy kuleczki. W trufelkę do środka wbijamy orzeszek.
6. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej trufelki.
7. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat