Trufelki migdałowe z kaszy manny

Trufelki migdałowe z kaszy manny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szkl.
  • kasza manna

    6 łyżek
  • biała czekolada

    200 g
  • kakao

    pełna łyżka
  • cukier puder

    do smaku
  • mąka migdałowa

    ok.1 szkl.
  • aromat migdałowy

  • Do posypania:

    krokant migdałowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Trufelki migdałowe z kaszy manny foto
Zagotować w rondelku wodę, wsypać kaszę mannę i gotować do zgęstnienia.
Krok 2 - Trufelki migdałowe z kaszy manny foto
Do gorącej kaszki dodać białą czekoladę połamaną na kostki i mieszać do rozpuszczenia.

Krok 3 - Trufelki migdałowe z kaszy manny foto
Dodać kakao oraz krokant i wymieszać. Masę schlodzić. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego i obtaczać w krokancie.
Krok 4 - Trufelki migdałowe z kaszy manny foto
Dodać odrobinkę aromatu migdałowego i wymieszać z półpłynną masą.
Krok 5 - Trufelki migdałowe z kaszy manny foto
Wsypać mączkę migdałową i szybko wyrobić.
Krok 6 - Trufelki migdałowe z kaszy manny foto
Z ostudzonej masy uformować trufelki i obtoczyć w migdałowym krokancie.
Włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat