Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier puder 3/4 szkl
herbatniki 250 g
kakao 2 łyżki
orzechy włoskie 1/2 szkl posiekanych
rum 1 kieliszek

Porada

Porcja na 20-24 kulek. Każdą kulkę można obtoczyć w okruchach, kakao lub wiórkach kokosowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki

Margarynę ucieramy, dodajemy cukier puder i kakao.
Ciasteczka łamiemy na mniejsze kawałki i mielimy przy pomocy malaksera (można też w maszynce).
Do utartej margaryny dodajemy ciastka i rum, na końcu wsypujemy orzechy.
Zwilżonymi dłońmi formujemy małe kulki i odstawiamy do lodówki aby stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak