Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trottole doppio tricolore

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ,,Trottole tricolore”, 200 g
pomidor 2 wieksze
czosnek 1 zabek
oliwa 1 lyzka
masło 2 lyzki
sól, świeżo mieliny pieprz, ograno
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Trottole doppio tricolore

Makaron ugotowac al dente z dodatkiem soli i tluszczu, wg przepisu na opakowaniu, spłukać zimna woda. Cebule obrac, pomidory sparzyc i obrac ze skórki, cukinie – jeżeli jest mala i ma miekka skorke, tylko umyc, jeżeli jest wieksza, obrac ze skory, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroic na mniejsze czastki, plasterki. Czosnek obrac i pokroic w bardzo drobna kosteczke, cukinie posypac delikatnie sola. Cukinie wrzucic na rozgrzana patelnie z lyzka oliwy, opruszyc oregano i smazyc az zmieknie. Na patelni rozgrzac maslo (oliwe) i zeszklic cebule wymieszana z czosnkiem. Dodac pomidory, sól, pieprz i smazyc ok. 5-7 minut, po czym wrzucic cukinie oraz makaron, smazyc kilka minut, ciagle mieszając. Przełożyć na duzy talerz (lub dwa mniejsze), dodac listki bazylli i posypac utartym parmezanem. Spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 03.02.2012 12:04
Co za kolory! :)
PaniMISIOWA 26.09.2011 10:47
uwielbiam takie makarony
ewelinapac 27.11.2010 22:15
pewnie bardzo smaczne
Ewa104 28.10.2010 07:41
Potrawa godna Italii.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak