Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tropikalne mleczko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
woda 4 łyżka
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 litr
cukier puder 5 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat do smaku
woda letnia 3 szkl
winogrona 1 kg
pomarańcza 1-2 szt
kiwi 2 szt
banan 1 szt
mandarynki 2 szt
czekolada mleczna 1/2 tabliczka
ananas w puszce 2 krążek

Przepis i sposób przygotowania na: Tropikalne mleczko

BISZKOPT - 3 białka ubijamy z wodą. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy 3 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia - ubijamy. Pieczemy ok. 55 min w temperaturze 200 st.

MASA - śmietana i cukier puder - ubijamy aż delikatnie stwardnieje. Dodajemy żelatynę (ilość na 3 szklanki wody) rozpuszczoną w 3 szklankach wody - mieszamy. Do gotowej masy wrzucamy pokrojone owoce (tylko pół kg winogron). Masę wylewamy na biszkopt. Na wierzch układamy winogrona i na wierzch trzemy na tarce czekoladę mleczną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 19.11.2013 10:58
pysznie się prezentuje
IZABELA29 15.05.2013 08:36
wygląda na tj torcik ,bardzo apetyczny
Klausia 14.01.2013 00:07
wyśmienite :) uwielbiam takie desery
magduś83 27.11.2012 23:09
fajne
caralajna 15.11.2012 07:56
bardzo fajny przepis
wojtek5 05.11.2012 12:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak